FANDOM


Текстове от саркофазите са погребални магически текстове от Древен Египет, създадени по време на Средното царство. Тяхното предназначение е като това на „Текстове от пирамидите“, от които те частично произлизат: да пазят мъртвите от опасностите в отвъдния свят и да им осигурят вечен живот. За разлика от „Текстове от пирамидите“, „Текстовете от саркофазите“ са създадени не само зо фараоните, а за всеки обикновен човек. Съхранени са на стените на дървени саркофази и на стените на някои гробници на частни лица, а също и в няколко папируса. В бъдеще те служат за основа на „Книгата на мъртвите“.

Sphinx
Тази статия за Древен Египет е мъниче. Можете да помогнете на Древени цивилизации като я редактирате и добавите знанията си. Станете един от съавторите в проекта!

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Случайно уики