FANDOM


Религията на Древен Египет е била политеизтична (т.е. вяра в много богове).

Главният бог бил Ра (бог на слънцето). Той бил с глава на птица и тяло на човек. Както във всяка религия и египтяните са имали и бог на задгробният живот, в египетската митология това бил бог Анубис. Той бил с глава на чакал и тяло на човек. Той участва във великия съвет за разбирането дали фараона е достоен да отиде в загробният си сън, заедно с Тот (писарят на боговете) и Озирис, брат на Сет (бог на хаoса). Те претеглят сърцето на фараона със свещенното перо на Маат. Ако перото е по-тежко или по-леко фараонат оставал да се скита в света на живите като дух, а ако е равно той бил пускан в царството на загробният живот.

Свещеният храм на Тот в Гиза и спиралата "Фи" образувана от върховете на пирамидите в Гиза показват къде се намира точното място на Атлантида - осмият континент.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Случайно уики